Er asbestkanaler farlige?
Er asbestkanaler farlige?

Video: Er asbestkanaler farlige?

Video: Er asbestkanaler farlige?
Video: Derfor er det svært at finde en bolig i København 2024, Juli
Anonim

Heldigvis uforstyrret asbest i ufarlig. Det er bare når asbest er beveget eller skadet at fibrene blir luftbårne og utsetter mennesker for fare for innånding. Hvis du har oppvarming kanaler inneholder asbest hjemme, råder du deg til ikke å fjerne rørpakningen på egen hånd.

Kan asbest bevege seg gjennom ventilasjonsåpninger?

Kanaler som består av ACM er ikke vanlige, men de finnes i noen hjem. De indre overflatene til disse kanaler er dekket med metallfolie, og forhindrer direkte kontakt med luftstrømmen med asbest materiale. Imidlertid, hvis kanaler bli punktert eller revet, asbest fibre kan slippes ut i luftstrømmen.

Spørsmålet er deretter, er det farlig å bo i et hus med asbest? Levende i et hjem med intakt asbest utgjør ikke nødvendigvis en helserisiko. Men når disse materialene i hjemmet ditt forverres over tid, eller blir forstyrret eller skadet, asbest fibre kan slippes ut i luften. Det er et materiale med mye utholdenhet; fibre kan holde seg rundt din hus i årevis.

Her kan jeg vite om jeg har asbestkanaler?

Hvis du finner noe i hjemmet ditt som du tror kan være inneholde asbest , regel nummer en er: Ikke rot med det! Hvis du se hvit tape på din kanaler , som vist på bildet ovenfor, vermikulittisolasjon på loftet ditt, som vist nedenfor, forårsaker det sannsynligvis ikke et problem så lenge det er uforstyrret.

Bør jeg fjerne asbestkanaler?

I tillegg kan registre ha asbest teiping inni. Kanalarbeid laget av asbest er en stor bekymring fordi, når stoffet begynner å forverres, blåses fibrene inn i huset. Snakk med en asbest reduksjonsentreprenør om fjerning . Pakket inn kanaler skal være fjernet hvis innpakningen er sprø.

Anbefalt: