Hva er brennvidde i et strålediagram?
Hva er brennvidde i et strålediagram?

Video: Hva er brennvidde i et strålediagram?

Video: Hva er brennvidde i et strålediagram?
Video: Зум окуляр для телескопа от SvBONY - обзор с примерами и сравнением 2024, Juli
Anonim

Definisjon: Brennvidde . Brennvidde (vist med rødt) er avstand mellom midten av en konveks linse eller et konkavt speil og fokus punktet på linsen eller speilet - punktet der det er parallelt stråler av lys møtes, eller konvergerer.

Følgelig, hva er brennvidde egentlig?

Brennvidde og synsvinkel. De brennvidde av linsen er avstand mellom objektivet og bildesensoren når motivet er inne fokus , vanligvis angitt i millimeter (f.eks. 28 mm, 50 mm eller 100 mm). Jo kortere brennvidde (f.eks. 18 mm), jo bredere synsvinkel og desto større område fanges opp.

Videre, hva er de 3 mest nyttige strålene i linser? De "tre hovedstrålene" som brukes til å visualisere bildens plassering og størrelse er:

  • En stråle fra toppen av objektet som går parallelt med senterlinjen vinkelrett på linsen.
  • En stråle gjennom midten av linsen, som vil være upåvirket.

Hva er strålediagrammet med hensyn til dette?

EN strålediagram er en diagram som sporer banen som lyset tar for at en person kan se et punkt på bildet av et objekt. På diagram , stråler (linjer med piler) tegnes for hendelsen stråle og det reflekterte stråle.

HVA ER linseformelen?

EN linseformel kan defineres som formel som gir forholdet mellom avstanden til bildet (v), avstanden til objektet (u) og brennvidden (f) til linse.

Anbefalt: