Hva er opprinnelsen til fotbinding?
Hva er opprinnelsen til fotbinding?

Video: Hva er opprinnelsen til fotbinding?

Video: Hva er opprinnelsen til fotbinding?
Video: Hva er et hackathon? 2024, Juli
Anonim

Et kort historie med fotbinding . Det sies at praksisen med fotbinding oppsto blant hoffdansere i det tidlige Song-dynastiet (960-1279). Det anslås at i begynnelsen av 1800 -tallet hadde opptil 40%, og muligens høyere, av kinesiske kvinner sitt føtter bundet . Blant elitekvinnene ville dette ha vært nesten 100%

Også å vite er, hva var formålet med fotbinding?

Fot - bindende var en praksis som først ble utført på unge jenter i Tang -dynastiet Kina for å begrense deres normale vekst og gjøre deres føtter så liten som mulig. Ansett som en attraktiv kvalitet, var effektene av prosessen smertefulle og permanente.

Videre, hvordan bandt de føttene i Kina? I århundrer har unge jenter i Kina ble utsatt for en ekstremt smertefull og ødeleggende prosedyre kalt fot bindende . Deres føtter var tett bundet med klutstrimler, med tærne bøyd ned under fotsålen og foten bundet fram og tilbake slik at den vokste til en overdrevet høy kurve.

På hvilken måte kom fotbinding fra på denne måten?

Så fotbinding begynte med kongsgården og spredte seg deretter utover Kina , som begynner sør i landet og snart når nord.

Skjer fotbinding fremdeles?

Fotbinding ble forbudt i 1912, men noen kvinner fortsatte gjøre det i det skjulte. Noen av de siste overlevende er fortsatt bor i en landsby i Sør -Kina.

Anbefalt: