Hvor raskt kan føflekker vises?
Hvor raskt kan føflekker vises?

Video: Hvor raskt kan føflekker vises?

Video: Hvor raskt kan føflekker vises?
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Juli
Anonim

Mest føflekker vises i tidlig barndom og i løpet av de første 25 årene av en persons liv. Det er normalt å ha mellom 10-40 føflekker ved voksen alder. Etter hvert som årene går, føflekker vanligvis endres sakte, blir hevet og/eller endrer farge. Noen ganger hår utvikle i muldvarp.

På samme måte kan du spørre hva som forårsaker at føflekker plutselig dukker opp?

Årsaken til føflekker er ikke godt forstått. Det antas å være en interaksjon mellom genetiske faktorer og solskader i de fleste tilfeller. Føflekker dukker vanligvis opp i barndommen og ungdommen, og endres i størrelse og farge etter hvert som du vokser. Ny føflekker ofte vises til tider når hormonnivået endres, for eksempel under graviditet.

Videre bør jeg være bekymret hvis en ny føflekk dukker opp? I de fleste tilfeller, føflekker er ingenting å bekymre om, spesielt hvis du har hatt dem siden barndommen eller ungdomsårene, som er når føflekker pleier først å vises . De kan mørkere eller lysere, og ingen av hendelsene er nødvendigvis et tegn av melanom. Utvikler en ny føflekk som voksen er imidlertid en annen historie.

Med tanke på dette, er det normalt å utvikle nye føflekker?

Føflekker er vanlige, vanligvis ufarlige, hudvekster som utvikle på grunn av en overvekst av melanocytter eller pigmentproduserende celler. Selv om de fleste føflekker er kreftfrie eller godartede utvikling av en ny føflekk eller plutselige endringer i eksisterende føflekker hos en voksen kan være et tegn på melanom. Melanom er en type hudkreft.

Kan du få nye føflekker i 40 -årene?

Et merke ny føflekk hos en voksen i alderen 30+ kan være et tegn på et melanom i utvikling. Vi kan fortsatt utvikle nye føflekker i vår 30 -årene og 40 -årene , men de eldre vi får , de sjeldnere og mer mistenksom nye føflekker bli til. Folk flest gjøre ikke utvikle nytt regelmessig føflekker etter 30.

Anbefalt: