Hva er triage sort?
Hva er triage sort?

Video: Hva er triage sort?

Video: Hva er triage sort?
Video: В поисках идеальной сортировки: CareFlight Triage, SALT, Sieve & Sort, Sacco triage. 2024, Juli
Anonim

Prioritering er avledet fra den franske trieren, som betyr 'til sortere eller sil '. I medisin er dette prosessen med å sortere pasienter i prioriteringsrekkefølge for behandling og evakuering. Prioritering kan ha mange forskjellige former, og opererer på en rekke forskjellige nivåer.

Tilsvarende, hva er de tre kategoriene triage?

Fysiologisk prioritering verktøy identifiserer pasienter i fem kategorier : (1) de som trenger umiddelbare livreddende inngrep; (2) de som trenger betydelig inngrep som kan forsinkes; ( 3 ) de som trenger liten eller ingen behandling: (4) de som er så alvorlig syke eller skadet at overlevelse er usannsynlig til tross for større

Tilsvarende, hva er de fire triagekategoriene? Første respondenter som bruker START evaluerer ofre og tildeler dem en av følgende fire kategorier:

  • Død/vordende (svart)
  • Umiddelbar (rød)
  • Forsinket (gul)
  • Går såret/mindreårig (grønn)

hva er triage nivåer?

EN triage nivå er det riktige nivå av omsorg basert på pasientens symptomer og medisinsk. historie. Nivåer vanligvis inkluderer disposisjoner som ring 911, gå til legevakten, haster. omsorgsbesøk, primæromsorg eller telemedisinsk besøk innen 24 til 48 timer, eller oftest hjemme. omsorg.

Hva er triage omsorg?

Medisinsk definisjon av Triage Triage : Prosessen med å sortere mennesker basert på deres behov for øyeblikkelig medisinsk behandling sammenlignet med sjansen for å dra nytte av slike omsorg . Prioritering gjøres på legevakter, katastrofer og kriger, når begrensede medisinske ressurser må tildeles for å maksimere antall overlevende.

Anbefalt: