Hva er C-ryggradsposisjonen?
Hva er C-ryggradsposisjonen?

Video: Hva er C-ryggradsposisjonen?

Video: Hva er C-ryggradsposisjonen?
Video: Нашли Забытое село в Чечне (eng subs) 2024, Juli
Anonim

Cervikal ryggrad AP Fuchs -metode

Posisjon av pasient Supine. Midsagittalplanet til kroppen er sentrert og vinkelrett på rutenettet. Pasientens armer er plassert ved siden av kroppen og skuldrene er flate på bordet. En støtte kan plasseres under knærne for komfort

Følgelig, hva er C -ryggraden x?

EN cervikal ryggrad X - stråle er en trygg og smertefri test som bruker en liten mengde stråling for å ta et bilde av bein i nakken ( nakkevirvler ). Under undersøkelsen ble en X - stråle maskinen sender en stråle av stråling gjennom nakken, og et bilde blir spilt inn på spesiell film eller en datamaskin.

hvordan skiller c1 og c2 seg fra andre ryggvirvler? De C1 vertebra, også kalt atlas, er formet som en ring. De C2 vertebra har en oppadvendt, langbenet prosess som kalles huler. Tettene danner et ledd med C1 ryggvirvel og letter dens snu bevegelser, og dermed tillater hodet til legge seg annerledes veibeskrivelse. Det atlantoaksiale leddet.

Vet også, hva er hulene i cervikal ryggraden?

Odontoid prosess ( Dens ) Dette er en rostral eller oppadgående forlengelse fra aksens kropp (C2, Second livmorhals vertebral kropp). Den fungerer som et rotasjonspunkt for Atlas (C1, First livmorhals vertebral body) og aksen (C2, Second livmorhals vertebral kropp).

Kan du leve uten ryggrad?

Nei, du kan ikke leve uten ryggrad kolonne. Faktisk, for å være et virveldyr, du må ha en slik kolonne fra ryggrad i liten fisk til den enorme ryggvirvelsøylen til en sjiraff eller en blåhval, det største dyret som noen gang har kjent.

Anbefalt: