Fester ribben til tverrgående prosess?
Fester ribben til tverrgående prosess?

Video: Fester ribben til tverrgående prosess?

Video: Fester ribben til tverrgående prosess?
Video: БОЛИТ ШЕЯ НЕ МОГУ ПОВЕРНУТЬ ГОЛОВУ 🔴 МЫШЦА, ПОДНИМАЮЩАЯ ЛОПАТКУ ⭐ SLAVYOGA 2024, Juli
Anonim

Knollene til ribbeina artikulere med tverrgående prosesser , det vil si med diapofysene. Spinalnerver kommer ut via de intervertebrale foramina dannet av hakkene i pediklene, og kommer ut ventralt til leddet prosesser.

På samme måte spør folk hva som henger sammen med den tverrgående prosessen?

Tverrgående prosess er et lite benete fremspring fra høyre og venstre side av hver ryggvirv. De to tverrgående prosesser av hver ryggvirvle fungerer som stedet for vedlegg til muskler og leddbånd i ryggraden samt punktet for artikulasjon av ribbeina (i brystryggen).

I tillegg, hvilke ryggvirvler fester ribbeina til? Hver ribbein er et buet, flatt bein som bidrar til veggen i brystkassen. De ribbeina artikulere bakover med T1–T12 thorax ryggvirvler , og de fleste feste fremover via sine bruskbrusk til brystbenet. Det er 12 par ribbeina . De ribbeina er nummerert 1–12 i samsvar med thorax ryggvirvler.

På samme måte kan man spørre, hvor fester ribber?

De ribbeina er vedlagte posteriort til de 12 thoracale ryggvirvlene og de fleste er forankret foran enten direkte eller indirekte til brystbenet. Brystkassen fungerer for å beskytte hjertet og lungene. Brystbenet består av manubrium, kropp og xiphoid prosess.

Har alle ryggvirvler tverrgående prosesser?

På hver virvel , der er to tverrgående prosesser og en spinous prosess . De to tverrgående prosesser er plassert på hver side av ringen, mens den spinous prosess ligger i midten. Disse prosesser gi steder som ryggmuskler og leddbånd fester seg til.

Anbefalt: