Kan du få vaksinen mot varicella hvis du er allergisk mot egg?
Kan du få vaksinen mot varicella hvis du er allergisk mot egg?

Video: Kan du få vaksinen mot varicella hvis du er allergisk mot egg?

Video: Kan du få vaksinen mot varicella hvis du er allergisk mot egg?
Video: No 1. aprīļa atcels gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus 2024, Juli
Anonim

Gjøre ikke gi varicella -vaksine til alle som har hatt en alvorlig allergisk reaksjon (f.eks. anafylaksi) til a vaksine komponent eller etter en tidligere dose på vannkopper eller MMRV vaksine . Meslinger og fåresykekomponenter i MMRV produseres i kyllingembryokultur men allergi mot egg er ikke en kontraindikasjon for MMRV vaksine.

Hvilke vaksiner er på samme måte kontraindisert for eggallergi?

Meslinger, kusma og røde hunder (MMR) vaksine er ikke kontraindisert hos pasienter med eggallergi.

Man kan også spørre, kan man få MMR-vaksinen hvis man er allergisk mot egg? I 1996 -utgaven av Immunization Against Infectious Disease heter det at over 99% av barna som er allergisk mot egg kan trygt motta MMR -vaksine . Misliker egg , eller nektelse å spise det, er ikke en kontraindikasjon.

Med tanke på dette, kan du få vaksinen mot lungebetennelse hvis du er allergisk mot egg?

Fire vaksiner , inkludert de for gul feber, influensa, meslinger kusma rubella (MMR) og rabies, inneholder små mengder egg protein pga de er kultivert enten i egg eller i kyllingembryoer. Annet anbefales vaksiner , inkludert Pneumovax 23 vaksine , regnes ikke som en risiko for de med eggallergi.

Inneholder HPV -vaksine egg?

De HPV -vaksine er trygt for en person med en egg allergi. Gjærceller brukes i produksjonen av HPV -vaksine ikke egg . Du kan lese mer om HPV-vaksine her.

Anbefalt: