Hva er en spiralbrudd i skinnebenet?
Hva er en spiralbrudd i skinnebenet?

Video: Hva er en spiralbrudd i skinnebenet?

Video: Hva er en spiralbrudd i skinnebenet?
Video: Oppustet mave? Kærlig hjemme-guide med zoneterapi og akupressur, som kan hjælpe din dejlige mave 2024, Juli
Anonim

EN spiralbrudd skjer når et langt bein blir revet i to av en vridningskraft eller et slag. De lange knoklene er kroppens bein som er lengre enn de er brede. Mest spiralbrudd involvere de lange beinene i bena, som lårbenet, tibia , og fibula.

Følgelig, hvor lang tid tar det før et spiralbrudd gror?

ca fire til seks måneder

På samme måte, hvor alvorlig er et spiralbrudd? Spiralbrudd er vanligvis seriøs skader og medfører risiko for komplikasjoner. Når lange bein brytes i en vinkel, skilles de ofte i to deler som ikke er på linje og har grove, ujevne kanter. Dette brudd kan gjøre det vanskelig å sette sammen beinet igjen.

Kan du følgelig fortsatt gå med et brudd på tibia?

I noen tilfeller er det eneste symptomet på en liten brudd er en smerte i skinnebenet mens gå . I mer alvorlige tilfeller er tibia bein kan stikke ut gjennom huden. Gjenoppretting og helbredelse tid for tibialbrudd er forskjellig og avhenger av typen og alvorlighetsgraden av brudd.

Hvordan forårsaker en spiralbrudd?

Alt som kan utøve ekstrem vridnings- eller rotasjonskraft på et langt bein kan årsaken en spiralbrudd . Dette skjer vanligvis når et lem, som en fot, forblir stille og jordet mens kroppen er i bevegelse. Dette kan føre til ekstremt press på foten som fører til brudd.

Anbefalt: