Innholdsfortegnelse:

Hva er farene med glassfiberisolasjon?
Hva er farene med glassfiberisolasjon?

Video: Hva er farene med glassfiberisolasjon?

Video: Hva er farene med glassfiberisolasjon?
Video: Kondens og isolasjon 2024, Juli
Anonim

Det eneste generelt enige om er at glassfiber er irriterende, et faktum som umiddelbart er tydelig når du håndterer den rosa isolasjon vanlig i hus. Kontakt med isolasjon ull glassfiber kan forårsake hudirritasjon som rødhet og kløe, samt problemer med å se og puster.

Bare det, er glassfiberisolasjon farlig?

Glassfiber isolasjon eller glassull er en menneskeskapt glassfiber. Hvis isolasjon ikke er ordentlig forseglet, kan den komme inn i lufteventiler og sirkulere gjennom bygningen. Glassfiber isolasjon regnes ikke generelt som farlig , men det kan irritere huden og luftveiene.

Blir glassfiber i lungene dine på samme måte? Mindre fibre kan inhaleres dypt inn lungene . Inhalerte fibre fjernes fra de kroppen delvis gjennom nysing eller hoste, og gjennom de kroppens forsvarsmekanismer. Glassfiber som når lungene kan forblir i lungene eller de thorax regionen. Svelges glassfiber er fjernet fra de kroppen via avføring.

På samme måte kan man spørre seg, hva skjer hvis du puster inn glassfiber?

Glassfiber Eksponering Luftbåren glassfiber partikler kan sette seg fast i øyebollet, under øyelokket eller i øyekrokene og forårsake smertefull irritasjon. Ved innånding , kan disse partiklene forårsake irritasjon av halsen, nesegangene og munnen, samt hoste, neseblod og andre luftveisproblemer.

Hva er bivirkningene av glassfiberisolasjon?

Det er andre mulige helseeffekter:

  • Et utslett kan oppstå når fibrene blir innebygd i det ytre laget av huden.
  • Øynene kan bli røde og irriterte etter eksponering for glassfiber.
  • Ømhet i nese og svelg kan oppstå når fibre inhaleres.
  • Midlertidig mageirritasjon kan oppstå hvis fibre svelges.

Anbefalt: