Hvordan emfysem påvirker luftveiene?
Hvordan emfysem påvirker luftveiene?

Video: Hvordan emfysem påvirker luftveiene?

Video: Hvordan emfysem påvirker luftveiene?
Video: Kols og luftveiene 2024, Juli
Anonim

Emfysem er en langvarig, progressiv sykdom i lungene som først og fremst forårsaker kortpustethet på grunn av overoppblåsing av alveolene (luftsekkene i lungen). Hos mennesker med emfysem, de lungevev involvert i utveksling av gasser (oksygen og karbondioksid) blir svekket eller ødelagt.

Hvordan påvirker emfysem lungene når det gjelder dette?

Emfysem er en tilstand som innebærer skader til veggene i luftsekkene (alveolene) i lungen. Når du puster ut, krymper alveolene og tvinger karbondioksid ut av kroppen. Når emfysem utvikler seg, blir alveolene og lungevevet ødelagt. Med dette skader , alveolene kan ikke støtte bronkialrørene.

Hva er på samme måte komplikasjoner av emfysem? Komplikasjoner av emfysem kan omfatte:

  • lungebetennelse - dette er en infeksjon i alveolene og bronkiolene.
  • kollapset lunge - noen lunger utvikler store luftlommer (bullae), som kan sprekke, noe som resulterer i lungetømming (også kalt pneumothorax)

Med hensyn til dette, hvordan forårsaker emfysem kortpustethet?

Emfysem er en lungetilstand som forårsaker kortpustethet . Hos mennesker med emfysem , luftsekkene i lungene (alveoler) er skadet. Dette reduserer overflaten av lungene og, i sin tur, mengden oksygen som når blodet.

Hvorfor synes pasienter med emfysem det er vanskelig å puste ut?

Denne fangede luften presser ned pustemuskelen som kalles membranen og gjør den mindre effektiv. Denne prosessen er kalt hyperinflasjon – for mye luft i lungene – og gjør det vanskeligere å puste. Skaden på luftsekkene gjør det vanskeligere for at oksygen skal passere inn i blodårene i lungene.

Anbefalt: