Hva er CTE hjerneskade?
Hva er CTE hjerneskade?

Video: Hva er CTE hjerneskade?

Video: Hva er CTE hjerneskade?
Video: Ошибки в сантехнике. Вводной узел в квартиру. 2024, Juni
Anonim

Kronisk traumatisk encefalopati ( CTE ) er en progressiv degenerativ sykdom av hjerne funnet hos personer med en historie med repeterende hjerne traumer (ofte idrettsutøvere), inkludert symptomatisk hjernerystelse så vel som asymptomatiske subkonkusive treff på hode som ikke gir symptomer.

Ganske enkelt, hva gjør CTE med hjernen?

Kronisk traumatisk encefalopati ( CTE ) er en hjerne tilstand forbundet med gjentatte slag mot hodet. Det er også forbundet med utvikling av demens. Potensielle tegn på CTE er problemer med tenkning og hukommelse, personlighetsendringer og atferdsendringer inkludert aggresjon og depresjon.

Deretter er spørsmålet, kan du dø av CTE? CTE kan forårsake kognitive svekkelser, hukommelsestap og depresjon forbundet med andre former for demens, ifølge Mayo Clinic. Men fordi CTE blir ikke diagnostisert før etter døden, det kan være vanskelig å koble visse symptomer direkte til tilstanden.

Foruten ovenfor, hva er de 4 stadiene av CTE?

  • Stadium I. Tidlig inkluderer symptomene hodepine samt tap av oppmerksomhet og konsentrasjon.
  • Fase II. I stadium II opplever de med CTE at de lider av depresjon eller humørsvingninger, eksplosivitet og korttidshukommelsestap, i tillegg til stadium I-symptomer.
  • Trinn III.
  • Trinn IV.

Hvilken del av hjernen påvirkes av CTE?

Annen berørt områder av hjerne inkluderer mammillære legemer, hippocampus og medial temporal lobe, som er involvert i hukommelsen, samt substantia nigra, som er involvert i bevegelse.

Anbefalt: