Hva er dobbel befruktning forklar prosessen med dobbel befruktning?
Hva er dobbel befruktning forklar prosessen med dobbel befruktning?

Video: Hva er dobbel befruktning forklar prosessen med dobbel befruktning?

Video: Hva er dobbel befruktning forklar prosessen med dobbel befruktning?
Video: Один день из жизни Горца. Чечня. (SUBS) 2024, Juni
Anonim

Dobbel befruktning er et kompleks befruktning mekanisme for blomstrende planter (angiospermer). Dette prosess innebærer sammenføyning av en kvinnelig gametofyt (megagametofyt, også kalt embryosekken) med to mannlige kjønnsceller (sædceller). Noen planter kan danne polyploide kjerner.

På samme måte kan du spørre, hva er prosessen med dobbel befruktning?

Dobbel befruktning involverer to sædceller; den ene befrukter eggcellen for å danne zygoten, mens den andre smelter sammen med de to polare kjernene som danner endospermen. Etter befruktning , befruktet eggstokken danner frøet mens vevet i eggstokken blir til frukten.

I tillegg, hvorfor blir befruktningsprosessen i angiospermer referert til som dobbel befruktning? Befruktning i blomstring planter blir henvist til som dobbel befruktning fordi begge de mannlige kjønnscellene til samme mikrospore deltar i fusjon. Den ene smelter sammen med egget for å danne den diploide zygoten, og den andre smelter sammen med de to polarkjernene (eller sekundærkjernene) for å danne den triploide primære endospermkjernen.

Deretter er spørsmålet, hva er dobbel befruktning med diagram?

Prosessen med fusjon av en mannlig kjønnscelle med egget sammen med foreningen av den andre mannlige kjønnscellen med de to polare kjernene eller sekundærkjernen kalles dobbel befruktning . Av de to hannkjønnene smelter den ene med egget for å utføre generativt befruktning eller syngami.

Hva er dobbel befruktning klasse 11?

(en) Dobbel befruktning betyr fusjon av en mannlig kjønnscelle med eggcelle og annen mannlig kjønnscelle med polarkjernene, dette er kjent som trippelfusjon.

Anbefalt: