Hva er den stigende aorta?
Hva er den stigende aorta?

Video: Hva er den stigende aorta?

Video: Hva er den stigende aorta?
Video: Ascending Aorta & Aortic Arch - Anatomy, Branches and Relations 2024, Juli
Anonim

Stigende aorta : Den første delen av aorta , som starter fra venstre hjertekammer og strekker seg til aorta bue. Høyre og venstre kranspulsårer som leverer blod til hjertemuskelen stammer fra stigende aorta.

Også å vite er, hva er den normale størrelsen på den stigende aorta?

De størrelse av aorta avtar med avstanden fra aorta ventil på en avtagende måte. De normal diameter på den stigende aorta har blitt definert som <2,1 cm/m2 og av den synkende aorta som <1,6 cm/m2. De normal diameter av magen aorta anses å være mindre enn 3,0 cm.

For det andre, hva er en utvidet stigende aorta? BAKGRUNN: The aorta regnes som patologisk utvidet hvis diametrene til stigende aorta og aorta roten overskrider normene for en gitt alder og kroppsstørrelse. Slik utvidelse av stigende aorta fører ofte til betydelige aorta valvulær insuffisiens, selv i nærvær av en ellers normal ventil.

For det andre, hva er funksjonen til den stigende aorta?

Dens evne til å utvide seg og trekke seg sammen, som alle arterier, spiller en stor rolle rolle for å regulere blodtrykket i hele det kardiovaskulære systemet. De stigende aorta gir en lavmotstandsbane for blodstrømmen som løses ut av venstre ventrikkel når den trekker seg sammen og klemmer blod gjennom aorta ventil.

Er den stigende aorta en del av thoraxaorta?

Når de oppstår i bryst , de kalles thorax aorta aneurismer. Aneurismer kan forekomme hvor som helst i thorax aorta , inkludert stigende aorta nær hjertet, den aorta buen i kurven til thorax aorta og det synkende aorta i den nedre del av thorax aorta.

Anbefalt: