Hva gjør den stigende tykktarmen?
Hva gjør den stigende tykktarmen?

Video: Hva gjør den stigende tykktarmen?

Video: Hva gjør den stigende tykktarmen?
Video: What does the colon do? 2024, Juli
Anonim

Rollen til stigende tykktarm er å absorbere det gjenværende vannet og andre viktige næringsstoffer fra det ufordøyelige materialet, og stivne det til avføring. Det synkende tykktarm lagrer avføring som til slutt vil tømmes i endetarmen.

Med tanke på dette, hva er funksjonen til ascendens kolon?

De stigende tykktarm (eller høyre tykktarm ) er startdelen av tykktarm . De tykktarm , også kalt tyktarmen, fjerner vann, noen næringsstoffer og elektrolytter fra delvis fordøyd mat. Det er i tykktarm at matavfall endres fra flytende til fast form og transporteres til endetarmen.

I tillegg, hva er funksjonen til den stigende transversale og synkende kolon? Dens funksjon er å reabsorbere væsker og behandle avfallsprodukter fra kropp og forberede seg på eliminering. Tykktarmen består av fire deler: synkende tykktarm, stigende tykktarm, tverrgående tykktarm og sigmoid tykktarm.

Dessuten, hvorfor gjør mitt stigende tarm vondt?

De vanligste lidelser av tykktarmen er inflammatoriske tarmsykdommer som: ulcerøs kolitt, som forårsaker smerter i sigmoideum tykktarmen - de siste del av de tykktarmen som fører til de rektum. Crohns sykdom, som vanligvis forårsaker smerte rundt de navle eller på de nedre høyre side av de mageregionen.

Kan du leve uten din stigende kolon?

Selv om det er et fantastisk orgel, er det mulig å leve uten tykktarm . Folk har porsjoner av tykktarmen deres fjernet i operasjon hver dag-kirurgisk tarm reseksjon er en av de behandlingsalternativer for tykktarm kreft.

Anbefalt: