Hva er DSM-quizlet?
Hva er DSM-quizlet?

Video: Hva er DSM-quizlet?

Video: Hva er DSM-quizlet?
Video: Тест смотр#5. Флэш-карты Quizlet 2024, Juli
Anonim

Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser brukes av klinikere og psykiatere for å diagnostisere psykiatriske sykdommer. De DSM er utgitt av American Psychiatric Association (APA) og dekker alle kategorier av psykiske lidelser for både voksne og barn.

På denne måten, hva er DSM og hvorfor er det viktig?

DSM inneholder beskrivelser, symptomer og andre kriterier for diagnostisering av psykiske lidelser. Det gir et felles språk for klinikere for å kommunisere om pasientene sine og etablerer konsekvente og pålitelige diagnoser som kan brukes i forskning på psykiske lidelser.

Spørsmålet er deretter, hva er to kritikk av DSM? Det er to hovedrelatert kritikk av DSM -5: en usunn innflytelse fra farmasøytisk industri på revisjonsprosessen. en økende tendens til å "medisinere" atferdsmønstre og humør som ikke anses å være spesielt ekstreme.

hva er DSM 5 quizlet?

DSM - 5 er organisert ut fra utviklings- og levetidshensyn. Det er diagnoser som antas å gjenspeile utviklingsprosesser som manifesterer seg tidlig i livet, etterfulgt av diagnoser som mer vanlig manifesterer seg i ungdomsårene og ung voksen alder, og slutter med diagnoser som er relevante for voksen alder og senere liv.

Hva er hovedformålet med DSM 5-quizlet?

De hovedformålet med DSM - 5 er å gi: beskrivelser av lidelser. Unormal aktivitet i orbital frontal cortex er implisert i: obsessiv-kompulsiv lidelse.

Anbefalt: