Hva får en celle til å reagere på et bestemt hormon?
Hva får en celle til å reagere på et bestemt hormon?

Video: Hva får en celle til å reagere på et bestemt hormon?

Video: Hva får en celle til å reagere på et bestemt hormon?
Video: ENDOCRINE SYSTEM: HORMONES AND TARGET CELLS 2024, Juni
Anonim

Et mål celle svarer på a hormon fordi den har reseptorer for hormon . Med andre ord, a bestemt celle er et mål celle for en hormon hvis den inneholder funksjonelle reseptorer for det hormon , og celler som ikke har en slik reseptor, kan ikke påvirkes direkte av det hormon.

Rett og slett, hva gjør en celle til et mål for et bestemt hormon?

EN målcelle svarer på en hormon fordi den har reseptorer for hormon . Med andre ord, a bestemt celle er en målcelle for en hormon hvis den inneholder funksjonelle reseptorer for det hormon , og celler som ikke har en slik reseptor kan ikke påvirkes direkte av det hormon.

Vet også, hvordan samhandler hormoner med målcellenes quizlet? -en gitt hormon påvirker kun spesifikke målceller . - Hormoner , som nevrotransmittere, påvirker deres målceller ved kjemisk binding til spesifikke proteinreseptorer. -de går fra sekretariatet celler som gjør dem til interstitiell væske og deretter til blodet.

Man kan også spørre seg, hvordan vet hormoner når de har nådd målcellene sine?

Kjertlene slipper ut hormoner inn i blodet eller væsken rundt celler som respons på stimuli fra innsiden og utsiden av kroppen. Når den ble sluppet, hormoner reise gjennom hele kroppen på jakt etter målceller som inneholder matchende reseptorer.

Hvordan transporteres hormoner gjennom kroppen?

Hormoner reise i hele kroppen enten i blodstrømmen eller i væsken rundt celler, på jakt etter målceller. En gang hormoner finne en målcelle, de binder seg til spesifikke proteinreseptorer inne i eller på overflaten av cellen og endrer spesifikt cellens aktiviteter.

Anbefalt: