Innholdsfortegnelse:

Hva er berylliose sykdom?
Hva er berylliose sykdom?

Video: Hva er berylliose sykdom?

Video: Hva er berylliose sykdom?
Video: Hva er en medisinliste? 2024, Juli
Anonim

Berylliose eller kronisk beryllium sykdom (CBD), er en kronisk lungesvar av kronisk allergisk type og kronisk lunge sykdom forårsaket av eksponering for beryllium og dets forbindelser, en form for berylliumforgiftning. Berylliose er en yrkeslunge sykdom . Selv om det ikke finnes noen kur, kan symptomer behandles.

Hva er symptomene på Berylliose?

Symptomer på kronisk berylliose kan omfatte:

  • Tørrhoste.
  • Vekttap.
  • Utmattelse.
  • Brystsmerter.
  • Kortpustethet.

Er beryllium på samme måte skadelig for mennesker? Helseeffekter av beryllium Beryllium er ikke et element som er avgjørende for mennesker ; faktisk er det en av de mest giftig kjemikalier vi kjenner. Det er et metall som kan være veldig skadelig når mennesker pust den inn, fordi den kan skade lungene og forårsake lungebetennelse.

Folk spør også, hva gjør beryllium med kroppen din?

Kronisk beryllium sykdom påvirker først og fremst de lungene. Men det kan også påvirke andre organer pga de blodtransporter beryllium gjennom kroppen . Symptomer av kronisk beryllium sykdom er pustevansker (korthet av pust), hoste, tretthet, vekttap, feber og nattesvette.

Er kronisk berylliumsykdom dødelig?

Akutt beryllium sykdom kan være fatal , men prognosen er vanligvis utmerket med mindre progresjon til kronisk berylliumsykdom inntreffer. Kronisk berylliumsykdom resulterer ofte i progressivt tap av åndedrettsfunksjon.

Anbefalt: