Innholdsfortegnelse:

Hva er virkningsmekanismen for tiazolidinedioner TZD)?
Hva er virkningsmekanismen for tiazolidinedioner TZD)?

Video: Hva er virkningsmekanismen for tiazolidinedioner TZD)?

Video: Hva er virkningsmekanismen for tiazolidinedioner TZD)?
Video: EcoTank ET-4850 monitoimitulostin kotiin ja pieniin toimistoihin 2024, Juni
Anonim

Virkningsmekanismen

Tiazolidindioner eller TZDs virker ved å aktivere PPAR (peroksisomproliferatoraktiverte reseptorer), en gruppe kjernefysiske reseptorer, spesifikke for PPARγ (PPAR-gamma, PPARG). De er dermed PPARG -agonister -undersettet av PPAR -agonister

Også å vite er, hvordan virker tiazolidindioner?

Tiazolidinedioner -noen ganger forkortet til TZD eller glitazoner- arbeid på å senke insulinresistensen, som er det underliggende problemet for mange mennesker med type 2 diabetes. De nye fettcellene kan da til slutt senke blodsukkernivået ved å få kroppen til å bruke insulin og glukose bedre.

I tillegg, hva er tiazolidindioner for? Tiazolidindioner (også kalt glitazoner) er en klasse med medisiner som kan være brukt til behandling av diabetes type 2. De er en type oral hypoglykemi (et legemiddel som senker blodsukkernivået).

Spørsmålet er deretter, hva er virkningsmekanismen til pioglitazon?

Virkningsmekanisme Pioglitazon stimulerer selektivt den nukleære reseptoren peroksisomproliferator-aktivert reseptor gamma (PPAR-γ) og i mindre grad PPAR-α. Den modulerer transkripsjonen av genene som er involvert i kontrollen av glukose og lipidmetabolisme i muskler, fettvev og lever.

Hva er virkningen av biguanider?

Biguanider virker ved å forhindre at leveren omdanner fett og aminosyrer til glukose. De aktiverer også et enzym (AMPK) som hjelper celler til å reagere mer effektivt på insulin og ta opp glukose fra blodet.