Innholdsfortegnelse:

Hva gjør lymfocytter i lymfesystemet?
Hva gjør lymfocytter i lymfesystemet?
Anonim

Lymfocytter : er hvite celler som sirkulerer mellom blod og lymfe . De spiller en viktig rolle i bekjempelsen av infeksjoner. Der er mange typer lymfocytter ; hovedtypene er T -celler, B -celler og naturlige drepeceller. Lymfocytter utvikler seg først i benmargen.

Med tanke på dette, hva er lymfesystemet, hva er dets funksjoner?

Lymfesystemet har flere sammenhenger funksjoner : Det er ansvarlig for de fjerning av interstitial væske fra vev. Den absorberer og transporterer fettsyrer og fett som chyle fra de fordøyelsen system . Den transporterer hvite blodlegemer til og fra lymfen noder inn de bein.

I tillegg, hvordan påvirker Hodgkins lymfom den normale funksjonen til lymfesystemet? I Hodgkin lymfom , B-lymfocytter (en bestemt type lymfocytt) begynner å formere seg på en unormal måte og begynner å samle seg i visse deler av lymfesystemet , slik som lymfe noder (kjertler). De berørt lymfocytter mister sine infeksjonbekjempende egenskaper, noe som gjør deg mer sårbar for infeksjon.

På samme måte spør folk, hva er de fem funksjonene til lymfesystemet?

Lymfesystemet har tre hovedfunksjoner:

  • Det opprettholder væskebalansen mellom blod og vev, kjent som væskehomeostase.
  • Det er en del av kroppens immunsystem og hjelper til med å forsvare seg mot bakterier og andre inntrengere.
  • Det letter absorpsjonen av fett og fettløselige næringsstoffer i fordøyelsessystemet.

Fjerner lymfesystemet skadede blodlegemer via lymfeknuter?

Lymfe har også makrofager, en annen type hvit blodcelle som hjelper til med å bekjempe infeksjon. Lymfe samler inn noen avfallsstoffer, bakterier og skadede celler fra innsiden av kroppens vev slik at de kan være det fjernet fra kroppen eller ødelagt. Lymfe renner ut i lymfekar som bærer den til lymfeknuter.

Anbefalt: