Hva er det flytende avfallet som finnes i blodet?
Hva er det flytende avfallet som finnes i blodet?

Video: Hva er det flytende avfallet som finnes i blodet?

Video: Hva er det flytende avfallet som finnes i blodet?
Video: Blodet: Blodets oppgaver og sammensetting 2024, Juli
Anonim

Nyrenes hovedfunksjon er eliminering av overflødig vann og avfall fra blodet ved produksjon av flytende avfall kjent som urin.

Hvor frigjøres flytende avfall fra kroppen følgelig?

De viktigste organene for fjerning flytende avfall er nyrene, som filtrerer blodet. Etter filtrering, avfall slik som urea, salter og overflødig vann passerer inn i oppsamlingskanalene. Urinen passerer til urinlederen og urinblæren, som forlater kropp gjennom urinrøret.

Hvilke avfallsprodukter er det i blodet på samme måte? Plasma sirkulerer oppløste næringsstoffer, for eksempel glukose, aminosyrer og fettsyrer (oppløst i blodet eller bundet til plasmaproteiner), og fjerner avfallsprodukter, for eksempel karbondioksid, urea og melkesyre. Andre viktige komponenter inkluderer: Serumalbumin. Blodproppsfaktorer (for å lette koagulering)

Dessuten, hvilket organ fjerner ekstra vann fra blodet?

Utskillelsessystemet fjerner metabolsk avfall fra kroppen. De viktigste organene i utskillelse er nyrer , et par bønneformede organer som ligger under leveren. De nyrer filtrere blod og regulere vannbalansen i kroppen.

Hvorfor bør flytende avfall fjernes fra kroppen din?

Det er de rolle av nyrer. Urin er en flytende avfall formert av de nyrene mens de filtrerer de blod. Urin hjelper ta bort overflødig vann, salter og nitrogen fra din kropp . Din kropp trenger også for å fjerne avfallet som bygges opp fra celleaktivitet og fra fordøyelsen.

Anbefalt: