Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er det viktig å gjennomføre en risikovurdering?
Hvorfor er det viktig å gjennomføre en risikovurdering?

Video: Hvorfor er det viktig å gjennomføre en risikovurdering?

Video: Hvorfor er det viktig å gjennomføre en risikovurdering?
Video: risikovurdering 2024, Juli
Anonim

Risikovurdering er veldig viktig ettersom de er en integrert del av en arbeidsplan for helse og sikkerhet. De hjelper til med: Skape bevissthet om farer og Fare . Identifiser hvem som kan være på Fare (f.eks. ansatte, renholdere, besøkende, entreprenører, publikum, etc.).

Når man skal holde dette for øye, når bør en risikovurdering utføres?

Det sier helse- og sikkerhetsdirektøren (HMS) risiko burde bli vurdert "hver gang det kommer nye maskiner, stoffer og prosedyrer, som kan føre til nye farer." En arbeidsgiver bør gjennomføre en risikovurdering : når en ny jobb medfører betydelige nye farer.

Videre, hvorfor er det viktig å registrere resultatene av en risikovurdering? Innspilling din funn på en risikovurdering form er en enkel måte å holde styr på risikoer og kontrolltiltak iverksatt for å redusere de identifiserte Fare.

For det andre, hva skjer hvis du ikke gjennomfører en risikovurdering?

Unnlatelse av foreta en risikovurdering lar arbeidsgiver være ansvarlig for skade. Det er allment kjent at ansatte kan forfølge skadekrav for ulykker som skjer på arbeidsplassen eller i løpet av ansettelsen hvis deres arbeidsgivere har vært uaktsomme eller brutt sine lovpålagte plikter.

Hvordan utfører du en risikovurdering?

Helse- og sikkerhetslederen (HMS) råder arbeidsgivere til å følge fem trinn når de utfører en risikovurdering på arbeidsplassen:

  1. Trinn 1: Identifiser farer, dvs. alt som kan forårsake skade.
  2. Trinn 2: Bestem hvem som kan bli skadet, og hvordan.
  3. Trinn 3: Vurder risikoen og iverksett tiltak.
  4. Trinn 4: Lag en oversikt over funnene.

Anbefalt: