Hvor kommer den vestibulære nerven fra?
Hvor kommer den vestibulære nerven fra?

Video: Hvor kommer den vestibulære nerven fra?

Video: Hvor kommer den vestibulære nerven fra?
Video: АСМР 🤪 АСКА ОСМОТРИТ Твои ЧЕРЕПНЫЕ НЕРВЫ | ASMR Cranial Nerve Exam 2024, Juni
Anonim

Aksoner av vestibulær nerve synaps i vestibulær kjerne finnes på sidegulvet og veggen til den fjerde ventrikkelen i pons og medulla. Det oppstår fra bipolare celler i vestibulær ganglion som ligger i den øvre delen av den ytre enden av den interne auditive meatus.

På samme måte kan man spørre, er den vestibulære nerven en kranialnerve?

Vestibulocochlear nerve . Underordnet syn på den menneskelige hjerne, med kraniale nerver merket. Vestibulokoklæren nerve (hørbar vestibulær nerve ), kjent som den åttende hjernenerve , overfører lyd og likevektsinformasjon (balanse) fra det indre øret til hjernen.

Spørsmålet er deretter, hva styrer Vestibulocochlear nerve? De vestibulokoklær nerve er ansvarlig for både hørsel og balanse og bringer informasjon fra det indre øret til hjernen. Et menneskes likevektsfølelse bestemmes av dette nerve . To spesielle organer hjelper nerve fungerer som det skal: sneglehuset og vestibulær apparater.

Ved siden av dette, hva forårsaker skade på den vestibulokokleære nerven?

Skader til cochlea nerve kan skyldes en lesjon i sensorisk mottaksorgan, forårsaker sensorisk eller endocochleær døvhet, eller hvis skader påvirker nerve eller sentrale cochleaveier når døvheten beskrives som retrocochlear sensorisk døvhet.

Hvilken nerve går til øret?

vestibulokokleær nerve

Anbefalt: