Innholdsfortegnelse:

Når ble kroppsdysmorfisk lidelse lagt til DSM?
Når ble kroppsdysmorfisk lidelse lagt til DSM?

Video: Når ble kroppsdysmorfisk lidelse lagt til DSM?

Video: Når ble kroppsdysmorfisk lidelse lagt til DSM?
Video: Å være pårørende til en med psykisk lidelse 2024, Juli
Anonim

Begrepet "Body Dysmorphic Disorder" ble først brukt som en diagnose i DSM III-R i 1987 og har fortsatt i fremtidige utgaver. Det nye begrepet ble begrunnet med at det ikke var noen fobisk unngåelse av en fysisk defekt.

Videre, er kroppsdysmorfi i DSM?

BDD ( Kroppsdysmorfisk lidelse ) er en DSM -5, (Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, femte utgave), diagnose som involverer nød på grunn av en opplevd fysisk anomali, for eksempel et arr, formen eller størrelsen på en kropp del eller en annen personlig funksjon.

Ved siden av ovenfor, hvorfor er BDD klassifisert som en somatoform lidelse? Kroppsdysmorfisk lidelse ( BDD ), også kjent som dysmorfofobi, er en underkjent, men relativt vanlig og alvorlig mental lidelse som skjer rundt om i verden. DSM-IV klassifiserer BDD som en somatoform lidelse , men klassifiserer den vrangforestillingsvarianten som en psykotisk lidelse (en type vrangforestillinger lidelse , somatisk type).

På samme måte kan man spørre hvem som er rammet av kroppsdysmorfisk lidelse?

Omtrent hvem som helst kan få Kroppsdysmorfisk lidelse . BDD påvirker : Både menn og kvinner - omtrent 40% av mennesker med BDD er menn, og rundt 60 % er kvinner. Folk i nesten alle aldre (fra 4-5 år og opp til alderdom):

Hva er de psykososiale effektene av BDD?

Effekten av BDD

  • Sannsynligvis den mest alarmerende virkningen er den bemerkelsesverdige høye selvmordsforsøksraten blant de med BDD, som er omtrent 25%.
  • Depresjon.
  • Familie problemer.
  • Sosial isolasjon og sosial angst.
  • Problemer på jobb og skole.
  • Bruk av narkotika og alkohol.
  • Økonomisk belastning.

Anbefalt: