Hva er Glucagonoma syndrom?
Hva er Glucagonoma syndrom?

Video: Hva er Glucagonoma syndrom?

Video: Hva er Glucagonoma syndrom?
Video: GLUCAGONOMA (Pancreatic Tumor) - Signs, Symptoms, Causes, Findings, Treatment, Syndrome, Diagnosis 2024, Juli
Anonim

Glukagonom er en sjelden svulst som involverer bukspyttkjertelen. Glukagon er et hormon produsert av bukspyttkjertelen som jobber med insulin for å kontrollere mengden sukker i blodet. Glukagonom svulstceller produserer store mengder glukagon, og disse høye nivåene skaper alvorlige, smertefulle og livstruende symptomer.

Hvordan påvirker Glucagonoma her glukosenivået i blodet?

EN glukagonom er en svulst i bukspyttkjertelen som produserer hormonet glukagon, som øker nivå av sukker ( glukose) i blodet og forårsaker et karakteristisk utslett. Disse svulstene oppstår fra celler i bukspyttkjertelen som produserer glukagon.

Tilsvarende, hva er insulinulinomer og tegn og symptomer? Hvis du har en insulinoma , du kan ha symptomer for lavt blodsukker. Disse inkluderer svette, forvirring og dobbeltsyn. Du kan legge merke til disse symptomer mer når du er sulten eller etter trening.

I tillegg er Glucagonoma en nevroendokrin svulst?

EN glukagonom er en sjelden nevroendokrin svulst som stammer nesten utelukkende fra bukspyttkjertelen og sannsynligvis står for 1% av alle nevroendokrine svulster.

Hvorfor forårsaker glukagonom anemi?

Glukagonom av bukspyttkjertelen er en sjelden endokrin svulst, med såkalt glukagonom syndrom, med funksjoner som diabetes mellitus, nekrotisk vandrende erytem, vekttap og anemi forårsaket av overutskillelse av glukagon.

Anbefalt: