Hva betyr en negativ NNT?
Hva betyr en negativ NNT?

Video: Hva betyr en negativ NNT?

Video: Hva betyr en negativ NNT?
Video: Опасные и обыденные вещи, которые нельзя брать в руки и принимать даже от родных людей 2024, Juli
Anonim

EN negativ nummer som trengs for å behandle indikerer at behandlingen har en skadelig effekt. An NNT = −20 indikerer at hvis 20 pasienter blir behandlet med den nye behandlingen, en færre ville har et godt resultat enn om de alle fikk standardbehandlingen.

På samme måte, hva betyr lav NNT?

Idealet NNT er 1, hvor alle blir bedre med behandling og ingen blir bedre med kontroll. En høyere NNT indikerer at behandlingen er mindre effektiv. NNT er lik antallet som trengs for å skade (NNH), hvor NNT refererer vanligvis til en terapeutisk intervensjon og NNH til en skadelig effekt eller risikofaktor.

I tillegg, kan arr være negativt? Når NNT er negativ , kalles det NNH-tallet som trengs for å skade. Som ARR nærmer seg null betyr det at det nesten ikke er noen forskjell mellom den nye behandlingen og kontrollen, og derfor må det behandles uendelig mange pasienter for at en skal bli frisk, som ellers ikke ville blitt det.

Vet også, hva betyr NNT?

Nummer nødvendig for å

Hva betyr antall som trengs for å skade?

De nummer som trengs for å skade (NNH) er et epidemiologisk mål som angir hvor mange personer som i gjennomsnitt må eksponeres for en risikofaktor over en bestemt periode for å forårsake skade i gjennomsnitt en person som ville ikke ellers har vært skadet.

Anbefalt: