Hva er MDCB?
Hva er MDCB?

Video: Hva er MDCB?

Video: Hva er MDCB?
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Juli
Anonim

Om MDCB . The Medical Dosimetri Certification Board ( MDCB ) ble formelt innlemmet i 1988. The MDCB er det anerkjente sertifiseringsbyrået for medisinsk dosimetri i USA og administrerer sertifiseringseksamen for medisinsk dosimetri.

Følgelig, hva gjør en dosimetrist?

Det medisinske dosimetrist er en del av stråleonkologi -teamet, som inkluderer en strålingsonkolog, medisinsk fysiker, strålebehandlere og onkologiske sykepleiere. Medisinsk dosimetere sikre at strålebehandling fremmer den mest dødelige stråledosen med færrest bivirkninger for pasientens friske organer.

Vet også, hva er en sertifisert dosimetrist? The Medical Dosimetrist er medlem av det stråleonkologiske teamet som har kunnskap om de overordnede egenskapene og den kliniske relevansen til strålebehandlingsmaskiner og utstyr, er kjent med prosedyrer som vanligvis brukes i brachyterapi og har utdanningen og ekspertisen som er nødvendig for å generere stråling

Med tanke på dette, hvor lang tid tar det å bli en Dosimetrist?

Dosimetrister: Utdanningskrav Dosimetrister må vanligvis ha en bachelorgrad i medisinsk dosimetri. Mange arbeidsgivere kan også kreve en mastergrad. Bachelorgrader tar vanligvis 4-5 år , mens en master kan ta en ekstra 2-3 år.

Er dosimetri en god karriere?

Sterke utsikter Etterspørselen etter medisinske dosimetrier vokser hver gang et nytt kreftsenter åpner, sier Reid, og dosimetri en stabil, godt kompensert karriere . Medisinske dosimetrister tjener gjennomsnittlig årslønn på $79 500, ifølge en 2004 AAMD lønnsundersøkelse.

Anbefalt: