Er scaphoid det samme som navicular?
Er scaphoid det samme som navicular?

Video: Er scaphoid det samme som navicular?

Video: Er scaphoid det samme som navicular?
Video: HowTo X-Ray A Scaphoid/Navicular Perfectly - Every Time !!! 2024, Juli
Anonim

EN navikulær brudd (også kalt en scaphoid brudd) er et brudd i et lite bein på tommelen på håndleddet. Av de åtte karpalbenene i håndleddet ditt navikulær bein er mest sannsynlig å bryte. Hvis din navikulær bein groer ikke godt, du kan ha langvarig smerte, stivhet eller leddgikt i håndleddet.

Vet også, hvordan vet du om du har et scaphoid -brudd?

De vanligste tegn og symptomer på a skafoidbrudd inkludere smerte , hevelse og ømhet over tommelsiden av håndleddet. Det er merkbar ømhet ved berøring over den "anatomiske snusboksen." Crunchiness og smerte med gripende bevegelser er også vanlige symptomer som kan bli funnet med en slik skade.

På samme måte, hvor er scaphoidbenet plassert? De scaphoid er en karpal bein i håndleddet. Den sitter på den radielle eller laterale siden av håndleddet nær tommelen. Det er det største bein i håndleddets proksimale rad. Lunate, triquetral og pisiform er de resterende bein i den proksimale raden.

Så, hva er en scaphoid?

De scaphoid er en av åtte små bein som utgjør "carpal bein" i håndleddet. Den forbinder to rader med disse beinene - den proksimale raden (nærmere underarmen) og den distale raden (nærmere hånden).

Kan du bevege tommelen med et scaphoid -brudd?

Scaphoid brudd vanligvis forårsake smerte og hevelse inn de anatomisk snusboks og videre tommelen siden av de håndledd. Smerten kan være alvorlig når du beveger tommelen eller håndleddet, eller når du prøve å klype eller gripe noe. Med mindre din håndleddet er deformert, er det kanskje ikke åpenbart at din skafoid bein er gått i stykker.

Anbefalt: