Hva er romlig representasjon?
Hva er romlig representasjon?

Video: Hva er romlig representasjon?

Video: Hva er romlig representasjon?
Video: Spatial representation in coverage models 2024, Juli
Anonim

Romlig representasjon . Måten plass er på representert i hjernen. Det er flere konkurrerende modeller: Proposisjonsmodeller: Vurder plass som skal kodes på en proposisjonell måte i hjernen. Forholdet mellom objekter, personer og landemerker beskrives som proposisjoner.

Hva er romlig hjerne angående dette?

I kognitiv psykologi og nevrovitenskap, romlig minne er en form for hukommelse som er ansvarlig for registrering av informasjon om ens omgivelser og romlig orientering. Forskning indikerer at det er spesifikke områder av hjerne assosiert med romlig hukommelse.

I tillegg, hva er allosentrisk navigasjon? Allosentrisk . En representasjon av et romlig miljø referert til et eksternt koordinatsystem som ikke er avhengig av visningen eller retningen som navigeres. Kognitivt kart. En representasjon av et romlig miljø som inneholder informasjon om metriske og retningsbestemte forhold til objekter i det miljøet.

I tillegg, hvor er det romlige minnet i hjernen?

Områder av hjerne involvert i romlig minne Områder i hjerne som kreves for dannelsen av romlig representasjoner av miljøet inkluderer hippocampus og omkringliggende mediale tinninglapper, som også er kjent for å spille en nøkkelrolle i episodisk hukommelse (de hukommelse system for spesifikke hendelser).

Hva er proposisjonell representasjon i psykologi?

Proposisjonsrepresentasjon er den psykologisk teori, først utviklet i 1973 av Dr. Zenon Pylyshyn, om at mentale forhold mellom objekter er representert av symboler og ikke av mentale bilder av scenen.

Anbefalt: