Innholdsfortegnelse:

Hva betyr begynnende forfall?
Hva betyr begynnende forfall?

Video: Hva betyr begynnende forfall?

Video: Hva betyr begynnende forfall?
Video: Hvordan bli kvitt frykten for at du har fått HIV? 2024, Juli
Anonim

De begynnende karieslesjoner representerer den tidligste fasen. av tann forfall eller demineralisering og er i stand til å være. reversert, arrestert eller utvikler seg til kavitasjon. De er. aktive lesjoner som er begrenset til emaljen og er.

Ved siden av dette, hva er begynnende forfall?

Tann forfall er permanent skade på tennene forårsaket av syren fra bakterier som lever i munnen vår. Begynnende forfall begynner forfall eller de tidlige stadiene av forfall prosess, og krever i mange tilfeller ikke konvensjonell behandling. Først når forfall har penetrert forbi emaljen inn i dentinet, Dr.

I tillegg, hvordan reverserer du begynnende karies? Det første trinnet i demineralisering av emalje kalles begynnende lesjon eller "hvit flekk" (Figur 1). Denne begynnelsen carious lesjon kan reverseres med daglig bruk av fluorioner, vedvarende munnhygiene for å redusere plakk som inneholder kariogene bakterier, og en reduksjon av raffinerte karbohydrater.

Vurderer dette, bør begynnende karies fylles?

Men begynnende karies påvirker bare emaljen på tannen. De er overfladiske og trenger ikke utover den ytre halvdelen av tannens beskyttende emalje. Begynnende karies kan behandles med fluor for å re-mineralisere tannstrukturen og reversere ødeleggelsen, og dermed eliminere behovet for en fylling.

Hva forårsaker forfall?

Årsaker til hull og tannråte

  • Dårlig munnhygiene: Hvis du ikke pusser tennene regelmessig, kan plakk bygges opp og angripe tannemaljen.
  • Plakkdannelse: Plakk oppstår når bakterier, syre, matpartikler og spytt kombineres i munnen din.
  • Tørr munn: Spytt hjelper til med å vaske plakett fra tennene.

Anbefalt: