Hvor mange Costochondral -ledd er det?
Hvor mange Costochondral -ledd er det?

Video: Hvor mange Costochondral -ledd er det?

Video: Hvor mange Costochondral -ledd er det?
Video: Hvor mange blå pastiller 2024, Juli
Anonim

Bryst og brystrygg

Sternokostalen ledd dannes mellom den mediale enden av bruskene i ribben en til syv. De ledd mellom det første ribben og brystbenet er brusk, men alle de andre er synoviale.

Videre, hvor er de Costochondral leddene?

De kostokondrale ledd er ledd mellom ribbeina og bruskbrusken foran på brystkassen. De er hyalinbrusk ledd (dvs. synkondrose eller primær brusk ledd ). Hvert ribbein har en fordypning formet som en kopp som kystbrusken artikulerer med.

For det andre, hvilken type ledd er Sternokostale ledd? De sternokostale leddene også kjent som sternochondrale ledd (eller costosternale artikulasjoner ), er synovialfly leddene i bruskene i de sanne ribbeina med brystbenet, med unntak av det første, som er en synkondrose siden brusk er direkte forent med brystbenet.

Vet også, hvor mange ledd er det i ribbeholderen?

Alle tolv ribben artikulere posteriort med ryggvirvlene i ryggraden. Hver ribbe danner to ledd: Costotransverse joint - Mellom tuberkel på ribben, og tverrgående costal fasett av de tilsvarende ryggvirvlene.

Hva er de forskjellige leddene?

Disse ledd kan beskrives som plan, hengsel, pivot, condyloid, sal eller kule-og-socket ledd . Figur 1. Ulike typer ledd tillate forskjellige typer av bevegelse. Plan, hengsel, pivot, condyloid, sal og kule-og-socket er alle typer av synovial ledd.

Anbefalt: