Hva skjer hvis VLDL er høy?
Hva skjer hvis VLDL er høy?

Video: Hva skjer hvis VLDL er høy?

Video: Hva skjer hvis VLDL er høy?
Video: Метаболизм холестерина, ЛПНП, ЛПВП и других липопротеидов, анимация 2024, Juli
Anonim

Det regnes som en av de "dårlige" formene for kolesterol, sammen med LDL -kolesterol og triglyserider. Dette er fordi høy nivåer av kolesterol kan tette arteriene og føre til hjerteinfarkt. Høy nivåer av VLDL kolesterol og triglyserider i blodet kan bety at du er utsatt for CVD.

Bare så, er VLDL bra eller dårlig?

VLDL (dårlig) kolesterol VLDL inneholder den høyeste mengden av triglyserider . VLDL regnes som en type dårlig kolesterol, fordi det hjelper kolesterol å bygge seg opp på veggene i arteriene. Normale VLDL-nivåer er fra 2 til 30 mg/dL (0,1 til 1,7 mmol/l).

hva er farligere LDL eller VLDL? VLDL inneholder mer triglyserider. LDL inneholder mer kolesterol. VLDL og LDL begge regnes som typer " dårlig "Kolesterol. Selv om kroppen din trenger både kolesterol og triglyserider for å fungere, kan for mye av dem få dem til å bygge seg opp i arteriene.

Spørsmålet er deretter hvordan jeg senker min VLDL?

Den beste måten å Nedre din VLDL kolesterol er å Nedre triglyseridene dine. Det er viktig å gå ned i vekt og trene regelmessig, og du vil kanskje unngå spesielt mat og alkohol. Medisiner kan også hjelpe.

Hvilket nivå av LDL er farlig?

LDL kolesterol nivåer bør være mindre enn 100 mg/dL. Nivåer på 100 til 129 mg/dL er akseptable for personer uten helseproblemer, men kan være mer bekymret for de med hjertesykdom eller risikofaktorer for hjertesykdom. En avlesning på 130 til 159 mg/dL er grensehøy og 160 til 189 mg/dL høy.

Anbefalt: