Er menneskelig partenogenese mulig?
Er menneskelig partenogenese mulig?

Video: Er menneskelig partenogenese mulig?

Video: Er menneskelig partenogenese mulig?
Video: Вывод колибри на 220000 оборотов - Kolibri MicroTurbine 2024, Juli
Anonim

Helen Spurway, en genetiker som spesialiserer seg på reproduksjonsbiologien til guppyen, Lebistes reticulatus, hevdet i 1955 at partenogenese , som forekommer i guppy i naturen, kan også forekomme (men svært sjelden) i menneskelig arter, som fører til såkalte "jomfrufødsler".

Spørsmålet er også, kan mennesker ha jomfrufødsler?

Julen virker som en passende tid for å spørre om det er biologisk mulig ha en jomfru fødsel . Og du kan bli overrasket over å høre at det er mulig – bare ikke for mennesker eller andre pattedyr. Eksperimenter med mus og andre pattedyr viser at et egg må befruktes med en sædcelle for å starte utviklingen av noe slag.

Ved siden av ovenfor, hvorfor forekommer ikke partenogenese hos pattedyr? Det er imidlertid en form for reproduksjon hos noen arter ikke i pattedyr . I pattedyrs partenogenese kan begynne hvis et egg ved et uhell eller eksperimentelt aktiveres som om det hadde blitt befruktet - men denne partenoten vokser aldri etter noen dager. Dette er på grunn av det et biologisk fenomen kjent som imprinting.

Folk spør også, er aseksuell reproduksjon mulig hos mennesker?

Kvinner kan potensielt bytte mellom seksuell og aseksuell reproduktiv moduser, eller reprodusere fullstendig aseksuelt , men menn kan ikke klone seg selv. Mens partenogenesen gjør det mulig for kvinner til reprodusere uten hanner har menn ingen mulighet til det reprodusere uten hunner.

Hvilket dyr kan reprodusere seg selv?

Dyr som formerer seg aseksuelt inkluderer planarians, mange annelid ormer inkludert polychaetes og noen oligochaetes, turbellarians og sjøstjerner. Mange sopp og planter reprodusere aseksuelt. Noen planter har spesialiserte strukturer for reproduksjon via fragmentering, slik som gemmae i levermoser.

Anbefalt: