Innholdsfortegnelse:

Er HPV-vaksine nødvendig?
Er HPV-vaksine nødvendig?

Video: Er HPV-vaksine nødvendig?

Video: Er HPV-vaksine nødvendig?
Video: HPV Vaccination 2024, Juli
Anonim

De HPV-vaksine anbefales rutinemessig for jenter og gutter i alderen 11 eller 12, selv om det kan gis så tidlig som 9 år. Det er ideelt for jenter og gutter å få vaksine før de har seksuell kontakt og blir utsatt for HPV.

På samme måte spørs det om det er nødvendig å få HPV-vaksinen?

Alle personer i alderen 9 til 45 kan få HPV -vaksinen for å beskytte mot kjønnsvorter og/eller forskjellige typer HPV som kan forårsake kreft. Det anbefales at barn få de vaksine i 11 eller 12 år, så de er fullt beskyttet år før de blir seksuelt aktive.

På samme måte, hvorfor skulle jeg ikke få HPV -vaksinen? De fem beste grunner for foreldre ikke vaksinere ungdom med HPV-vaksine er mangel på kunnskap, ikke nødvendig eller nødvendig, sikkerhetsproblemer/bivirkninger, ikke anbefalt, og ikke seksuelt aktiv (27). Det er tydelig at det er rom for mer utdanning og rådgivning for å forbedre aksept av vaksine serie.

Med tanke på dette, trenger jeg HPV -vaksinen hvis jeg ikke er seksuelt aktiv?

HPV infeksjoner i livmorhalsen er mer risikofylt når det gjelder deres kreftfremkallende evne, men ville være mindre sannsynlig hos de som har ikke hadde seksuelle samleie, sa Franco. De vaksiner for tiden tilgjengelig forhindrer både vaginale og cervical stammer, selv om de må gis før infeksjonen dukker opp.

Hva er de negative effektene av HPV -vaksine?

De vanligste bivirkningene inkluderer:

  • Smerter, rødhet eller hevelse i armen der skuddet ble gitt.
  • Feber.
  • Svimmelhet eller besvimelse (besvimelse etter en vaksine, inkludert HPV -vaksinen, er mer vanlig blant ungdom)
  • Kvalme.
  • Hodepine eller trøtthetsfølelse.
  • Muskel- eller leddsmerter.

Anbefalt: