Hva er prealbumin vs albumin?
Hva er prealbumin vs albumin?

Video: Hva er prealbumin vs albumin?

Video: Hva er prealbumin vs albumin?
Video: Prealbumin Wild World of Wounds 2024, Juli
Anonim

Prealbumin , også kalt transthyretin, er forløperen til albumin . Halveringstiden er 2 til 4 dager, mens halveringstiden til albumin er 20 til 22 dager. Måling prealbumin kan hjelpe klinikere med å oppdage kortsiktig svekkelse av energiinntaket og effektiviteten av ernæringsstøtteinnsatsen.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom albumin og albumin?

Albumin . Albumin er et av de mest tallrike proteinene som finnes i blod, og står for mer enn 50 % av det totale serumproteinet. Leveren produserer albumin ; de albumin konsentrasjon gjenspeiler proteinstatusen til blodet og indre organer.

Hvilket albuminnivå indikerer også underernæring? Et normalt albuminområde er 3,4 til 5,4 g/dL. Hvis du har et lavere albuminnivå, kan du ha underernæring. Det kan også bety at du har leversykdom eller en inflammatorisk sykdom. Høyere albuminnivåer kan skyldes akutte infeksjoner, brannskader og stress fra kirurgi eller hjerteinfarkt.

Angående dette, hva betyr lavt albumin og prealbumin?

Prealbumin er et protein laget i leveren din. Hvis din prealbumin nivåer er Nedre enn normalt, kan det være et tegn på underernæring. Underernæring er en tilstand der kroppen din gjør ikke få kalorier, vitaminer og/eller mineraler som trengs for god helse.

Bør albumin og prealbumin brukes som indikatorer for underernæring?

I følge Akademiets Evidence Analysis Library skal serumproteiner som f.eks albumin og prealbumin er ikke inkludert som definerende egenskaper ved underernæring fordi bevisanalyse viser at serumnivået av disse proteinene ikke endres som respons på endringer i næringsinntak.

Anbefalt: