Hva gjør rask defibrillering ved HLR?
Hva gjør rask defibrillering ved HLR?

Video: Hva gjør rask defibrillering ved HLR?

Video: Hva gjør rask defibrillering ved HLR?
Video: CPRmeter - Kvalitets-HLR er viktig 2024, Juli
Anonim

Defibrillering reverserer hjertestans ved å sende en elektrisk strøm gjennom hjertemuskelcellene, øyeblikkelig stoppe den unormale elektriske energien og la det normale hjerteslaget fortsette.

På samme måte kan man spørre, hvorfor er rask defibrillering et ledd i overlevelseskjeden?

Rask defibrillering er en link hos den voksne Kjede for overlevelse . Hvorfor er dette viktig å overlevelse ? Det eliminerer den unormale hjerterytmen. Etter at AED-elektrodene er påført på offerets bryst og AED-en analyserer hjerterytmen – hva er neste trinn?

Deretter er spørsmålet, hva er overlevelseskjeden i HLR? De overlevelseskjede refererer til en rekke handlinger som, riktig utført, reduserer dødeligheten forbundet med plutselig hjertestans. De fire avhengige koblingene i overlevelseskjede er tidlig tilgang, tidlig HLR , tidlig defibrillering og tidlig avansert hjertelivsstøtte.

Følgelig, eliminerer rask defibrillering unormal hjerterytme?

Defibrillering eliminerer de unormal VF hjerterytme og tillater det normale rytme å fortsette. Defibrillering er ikke effektiv for alle former for hjerte arrestasjon, men det er effektivt å behandle VF, den vanligste årsaken til plutselig hjerte arrestere.

Hva betyr rask defibrillering?

Rask defibrillering er i utgangspunktet et forsøk på å sjokkere hjertet tilbake til en normal rytme.

Anbefalt: