Hva er medullaens funksjon i nyrene?
Hva er medullaens funksjon i nyrene?

Video: Hva er medullaens funksjon i nyrene?

Video: Hva er medullaens funksjon i nyrene?
Video: Nyre og urinveisystemet: Glomerulus 2024, Juli
Anonim

De nyremarg er den indre delen av nyre hvor det primære funksjoner av organet oppstår: filtrering av avfallsmaterialer og eliminering av væske fra kroppen. De nyre filtrerer blod og sender avfall til blæren for å skille ut urin.

På samme måte, hva er funksjonen til cortex i nyren?

Renal Cortex De cortex gir rom for arterioler og venuler fra nyre arterie og vene, samt glomerulære kapillærer, for å perfusjonere nefronene til nyre . Erytropotein, et hormon som er nødvendig for syntesen av nye røde blodlegemer, produseres også i nyre cortex.

For det andre, hva er forskjellen mellom nyrebarken og medulla? Nyre cortex er den ytre delen av nyre mens nyremarg er den indre dypere delen av nyre . De er også forskjellige i tilstedeværelse av nefron. Kortikal nefrons er til stede i cortex og juxtamedullære nefroner er for det meste til stede i medulla med en liten del tilstede i indre cortex.

På samme måte kan man spørre, hva er funksjonen til den medullære pyramiden i nyrene?

Pyramidene består hovedsakelig av tubuli som transporterer urin fra den kortikale eller ytre delen av nyren, der urinen produseres, til bekkene, eller koppformede hulrom der urinen samler seg før den passerer gjennom urinleder til blære.

Hva er de forskjellige delene av nyrene og deres funksjoner?

De nyrer er svært vaskulære (inneholder mange blodkar) og er delt inn i tre hoved - regioner: nyre cortex (ytre region som inneholder omtrent 1,25 millioner nyre tubuli), nyre medulla (mellomregion som fungerer som et oppsamlingskammer), og nyre bekken (indre region som mottar urin gjennom majoren

Anbefalt: