Er svamper intracellulære eller ekstracellulære?
Er svamper intracellulære eller ekstracellulære?

Video: Er svamper intracellulære eller ekstracellulære?

Video: Er svamper intracellulære eller ekstracellulære?
Video: Karl Johan Svamp 2024, Juni
Anonim

Svamper er forskjellige fra andre dyr ved at de bare kan bruke intracellulært fordøyelse. De har ikke et fordøyelsessystem og frigjør heller ikke fordøyelsesenzymer i spongocoel for å forårsake ekstracellulær nedbryting av næringsstoffer.

Hvor skjer fordøyelsen i svamper?

Deretter tas disse matvarene opp av choanocytter i matvakuolene og deretter fordøyelse foregår inne i disse matvakuolene. Det viser det fordøyelse i svamper er UTROLIG. Og så den fordøyelse foregår fullstendig i CHOANOCYTE CELLS.

I tillegg, hvilken type fordøyelsessystem har en svamp? Svamper har ikke en nervøs, fordøyelses eller sirkulasjonssystemet . De er avhengige av å opprettholde en konstant vannstrøm gjennom kroppen for å skaffe mat og oksygen og for å fjerne avfall.

er fordøyelsen hos cnidarians intracellulær eller ekstracellulær?

Cnidarians utføre ekstracellulær fordøyelse , med fordøyelse Fullført av intracellulær fordøyelse prosesser. Mat tas inn i det gastrovaskulære hulrommet, enzymer skilles ut i hulrommet, og cellene i hulrommet absorberer næringsproduktene fra ekstracellulær fordøyelse prosess.

Hva er de fire celletyper i en svamp?

Calcarea, Hexactinellida, Demospongiae og Homoscleromorpha utgjør fire klasser av svamper ; Hver type er klassifisert basert på tilstedeværelsen eller sammensetningen av dens spicules eller spongin. Mest svamper reprodusere seksuelt; noen kan imidlertid reprodusere gjennom spiring og regenerering av fragmenter.

Anbefalt: