Hva er integratoren i homeostase?
Hva er integratoren i homeostase?

Video: Hva er integratoren i homeostase?

Video: Hva er integratoren i homeostase?
Video: Homeostasis and Negative/Positive Feedback 2024, Juli
Anonim

Homeostatisk prosesser krever et kontrollsenter (som inkluderer en integrator ). Kontrollsenteret er en del av det endokrine og/eller nervesystemet. De integrator mottar et signal fra sensoren. De integrator er en del av kontrollsenteret.

På denne måten, hva er et eksempel på en integrator for å opprettholde homeostase?

Eksempler er; Intern temperaturregulering i hjemmet, regulering av kroppstemperatur, regulering av blodsukker. når kroppstemperaturen stiger? Reseptor: termoreseptor (nerveender) Integrator : hypothalamus i hjernen. Effektor: svettekjertler, blodkar utvides.

På samme måte, hva er stimulansen i homeostase? Opprettholde Homeostase stimulans - en endring i miljøet, for eksempel irritasjon, tap av blod eller tilstedeværelse av et fremmed kjemikalie. Reseptor - stedet i kroppen som oppdager eller mottar stimulans , registrerer endringen fra normalt, og sender signaler til kontrollsenteret.

Også spurt, hva er de tre komponentene i homeostase?

Homeostatiske kontrollmekanismer har minst tre innbyrdes avhengige komponenter: a reseptor , integrerende senter, og effektor . De reseptor registrerer miljøstimuleringer og sender informasjonen til det integrerende senteret.

Hva gjør effektoren i homeostase?

Effektor . De effektor virker på impulsene fra det spesifikke kommandosenteret, motvirker endringen og returnerer det interne og eksterne cellemiljøet til en balansert tilstand. Effektorer er de fysiske endringsmidlene som hjertet, organene og væskene i kroppen - arbeidshestene til homeostase.

Anbefalt: