Hvordan balanserer du de fire humorene?
Hvordan balanserer du de fire humorene?

Video: Hvordan balanserer du de fire humorene?

Video: Hvordan balanserer du de fire humorene?
Video: Лёгкий способ лакировки камней с электрического краскопульта. Азы и техника работы. 2024, Juli
Anonim

Den dominerende teorien om Hippokrates og hans etterfølgere var den fire " humorer ": svart galle, gul galle, slim og blod. Når disse humor var i balanse, helsa rådet; da de var ute av balanse eller forringet på en eller annen måte, tok sykdom over.

Med tanke på dette, hva er teorien om de fire humorene?

De Teori om de fire humorene var en viktig utvikling innen medisinsk kunnskap som stammer fra verkene til Aristoteles. Disse Fire humorer nødvendig å forbli balansert for at folk skal forbli sunne. De Fire humor var væsker i kroppen- blod, slim, gul galle og svart galle.

Deretter er spørsmålet, hva var de fire humorene og hva var de forbundet med? I følge teorien om de fire humor , stoffene som utgjør menneskekroppen er: svart galle, gul galle, blod og slim. Hippokrates koblet hver av disse humor til et element i universet og atmosfæriske forhold: Svart galle: relatert til jorden, med kalde og tørre egenskaper.

På samme måte kan du spørre, hvordan påvirket de fire humorene behandlingene?

I denne teorien, humor eksisterte som væsker i kroppen og var identifisert som blod, slim, svart galle og gul galle. De behandlinger for sykdom innenfor humoristisk teori var opptatt av å gjenopprette balansen. Disse kan være relativt godartede og fokusert på endringer i kostholdsvaner, trening og urtemedisiner.

Hvem motbeviste de fire humorene?

Hippokrates

Anbefalt: