Hva forårsaker bloddysenteri?
Hva forårsaker bloddysenteri?

Video: Hva forårsaker bloddysenteri?

Video: Hva forårsaker bloddysenteri?
Video: Havørred - foråret er på vej 2024, Juli
Anonim

Dysenteri : Diaré med blod er kalt dysenteri . Den vanligste årsaker av dysenteri er Shigella -bakterier eller Entamoeba histolytica, en type parasitt. Disse kan årsaken alvorlige infeksjoner som betenner tarmene nok til å resultere i blør . De er en felles årsaken av endetarm blør og rødt diaré.

Hva er årsaken til dysenteri her?

De årsak til dysenteri er vanligvis Shigella, i så fall er det kjent som shigellose, eller Entamoeba histolytica. Annen årsaker kan inkludere visse kjemikalier, andre bakterier, andre protozoer eller parasittiske ormer. Det kan spre seg mellom mennesker.

Spørsmålet er deretter: Kan dysenteri forårsake blod i avføringen? Dysenteri er en tarmbetennelse, først og fremst i tykktarmen. Den kan føre til milde eller alvorlige magekramper og alvorlige diaré med slim eller blod i avføring . Uten tilstrekkelig hydrering, det kan være dødelig. Infeksjon med Shigella-basillen, eller bakterien, er den vanligste årsaken.

Når det gjelder dette, hva er den beste behandlingen for dysenteri?

Flagyl, eller metronidazol, er ofte vant til behandle dysenteri . Den behandler både bakterier og parasitter. Hvis laboratorieresultatene er uklare, kan pasienten få en kombinasjon av antibiotika og amoebicid medisiner, avhengig av hvor alvorlige symptomene er.

Hva er den vanligste årsaken til blodig diaré?

coli er en forkortelse for Escherichia coli - bakterier (bakterier) som finnes på mat og i miljøet. E coli årsaken kraftige kramper og diaré . Disse bakteriene er en ledende årsak til blodig diaré.

Anbefalt: