Hvor finner hematopoiesis sted?
Hvor finner hematopoiesis sted?

Video: Hvor finner hematopoiesis sted?

Video: Hvor finner hematopoiesis sted?
Video: An introduction to Haematopoesis 2024, Juli
Anonim

Medisinsk definisjon av hematopoiesis

Prenatalt oppstår hematopoiesis i plommesekken, deretter i lever , og til slutt i bein marg. I den normale situasjonen oppstår hematopoiesis hos voksne i bein marg og lymfatisk vev.

Med tanke på dette, hvor foregår hematopoiesis i fosteret?

Under foster utvikling, hematopoiesis forekommer hovedsakelig i foster lever etterfulgt av lokalisering til benmargen. Hematopoiesis også tar plass i mange andre vev eller organer som plommesekken, aorta-gonade mesonephros (AGM) regionen, milten og lymfeknuter.

Videre, hvor forekommer hematopoiesis hos voksne? Imidlertid modning, aktivering og en viss spredning av lymfoide celler inntreffer i milten, tymus og lymfeknuter. Hos barn, hematopoiesis oppstår i margen på de lange beinene som lårbenet og skinnebenet. I voksne , det inntreffer hovedsakelig i bekkenet, kraniet, ryggvirvlene og brystbenet.

På samme måte, hvor foregår hematopoiesis quizlet?

Hematopoiesis utenfor benmargen, vanligvis i leveren og milten.

Hva er prosessen med hematopoiesis?

Hematopoiesis . Hematopoiesis er den prosess hvorved umodne forløperceller utvikler seg til modne blodceller. Den nåværende aksepterte teorien om hvordan dette prosess fungerer kalles den monofyletiske teorien som ganske enkelt betyr at en enkelt type stamceller gir opphav til alle de modne blodcellene i kroppen.

Anbefalt: