Er Staphylococcus Saprophyticus mannitol positiv?
Er Staphylococcus Saprophyticus mannitol positiv?

Video: Er Staphylococcus Saprophyticus mannitol positiv?

Video: Er Staphylococcus Saprophyticus mannitol positiv?
Video: Золотистый стафилококк. Микробиолоия | Staphylococcus aureus 2024, Juli
Anonim

Patogen stafylokokker , dvs. Staphylococcus aureus er i stand til å gjære mannitol (Det er koagulasetest positivt ) men andre (koagulase -negative Staphylococcus ) er ikke. aureus, den gjærer mannitol (når sukker er fermentert produseres syre) og endrer pH på medium til sur.

Med tanke på dette, er Staphylococcus Saprophyticus hemolytisk?

Staphylococcus saprophyticus er en gram-positiv, koagulase negativ, ikke- hemolytisk coccus som er en vanlig årsak til ukompliserte urinveisinfeksjoner (UVI), spesielt hos unge seksuelt aktive kvinner. Som andre uropatogener, S. saprophyticus bruker urease for å produsere ammoniakk.

hvorfor mannitol salt agar er spesifikk for stafylokokker? Mannitol Saltagar (MSA) brukes som et selektivt og differensielt medium for isolering og identifisering av Staphylococcus aureus fra kliniske og ikke-kliniske prøver. Det oppmuntrer til vekst av en gruppe visse bakterier samtidig som det hemmer veksten av andre.

Med dette i øyesyn, hvordan identifiserer du Staphylococcus Saprophyticus?

saprophyticus er identifisert som tilhørende slekten Staphylococcus ved bruk av Gram -flekk- og katalasetesten. Det er identifisert som en art av koagulase-negativ stafylokokker (CoNS) ved bruk av koagulasetesten. Til slutt, S. saprophyticus er differensiert fra S.

Hvilke bakterier kan gjære mannitol?

Mest sykdomsfremkallende stafylokokker , som for eksempel Staphylococcus aureus , vil gjære mannitol. Mest ikke-patogen stafylokokker vil ikke gjære mannitol. De Staphylococcus aureus gjærer mannitol og blir medium gul. De Serratia marcescens vokser ikke på grunn av det høye saltinnholdet.

Anbefalt: