Hva betyr gul i iris?
Hva betyr gul i iris?

Video: Hva betyr gul i iris?

Video: Hva betyr gul i iris?
Video: E-sigaretter. Farlig eller trygt? 2024, Juli
Anonim

Fordelingen av melanin kan også variere i forskjellige deler av iris , noe som får øynene til å vises en farge nær pupillen og en annen farge i periferien av iris , som du ser i nøttebrune øyne. I utgangspunktet er gullet og gul er et resultat av fordelingen og mengden melanin i din iris !

Hva betyr det på samme måte hvis du har gult i iris?

De øyne kan sving gul som følge av gulsott og andre forhold. For høye nivåer av bilirubin i de blod forårsaker gulsott. Bilirubin er en gul avfallsstoff som finnes i galle, de væske de lever gjør at for å bryte ned fett.

Vet også, hvorfor har noen blå øyne gule i seg? Siden du har blå øyne , den mest sannsynlige årsaken er marginal albinisme. At er , iris har redusert pigmentering. Den gylne fargen er fra lys som reflekteres fra baksiden av din øye (rød) og filtrering gjennom den reduserte pigmenteringsdelen av iris.

Foruten ovenfor, er det normalt at øynene dine er gule i iris?

Et vanlig tegn på et helseproblem er gule øyne . Ofte blir denne gulningen referert til som gulsott. Det er mange mulige årsaker til gule øyne . De fleste er relatert til problemer med galleblæren, leveren eller bukspyttkjertelen, som forårsaker at overflødige mengder av et stoff som kalles bilirubin samles i blodet.

Hvorfor har grønne øyne gult?

Mennesker med grønne øyne har en litt mer melanin enn mennesker med blå øyne . De grønn farge er fra en kombinasjon av en blå nyanse fra Rayleigh scattering og " gul " fra gul pigment kalt lipokrom. Jo høyere melaninkonsentrasjon i iris, jo mørkere øye fargen blir.

Anbefalt: