Hva er lesjonslokalisering?
Hva er lesjonslokalisering?

Video: Hva er lesjonslokalisering?

Video: Hva er lesjonslokalisering?
Video: Schneid Guide to Neurological Lesion Localization 2024, Juli
Anonim

Lokalisering . Lokalisering betyr "hvor" er lesjon ansvarlig for pasientens symptomer og tegn. Lokalisering krever en forståelse av nervesystemets anatomi og fysiologi, dets blodtilførsel og sykdomsprosessene som påvirker det.

Dessuten, hva er en nevrologisk lesjon?

EN lesjon er et vevsområde som har blitt skadet på grunn av skade eller sykdom. Altså en hjerne lesjon er et område med skade eller sykdom i hjernen. Mens definisjonen høres enkel ut, forstår hjernen lesjoner kan være komplisert. Det er fordi det er mange typer hjerner lesjoner.

hva er uncrossed hemiplegia? Lesjoner over hjernestammens nivå resulterer i ukrysset hemiplegi . For eksempel ville lesjon i venstre indre kapsel resultere i høyre hemiplegi og høyre ansikts svakhet av øvre motoriske nevron type.

hva er en øvre motorisk nevronlesjon?

An øvre motoriske nevronskader er en lesjon av nevralveien over ryggmargens fremre horn eller motor kjerner i kranialnervene.

Betyr en lesjon kreft?

Lesjoner kan kategoriseres etter om de er forårsaket av kreft . En godartet lesjon er ikke- kreft mens en ondartet lesjon er kreft . For eksempel en biopsi av en hud lesjon kan bevise at den er godartet eller ondartet, eller utvikler seg til en ondartet lesjon (kalles en premalignant lesjon ).

Anbefalt: