Innholdsfortegnelse:

Er arbeidsgivere ansvarlige for ansattes skader?
Er arbeidsgivere ansvarlige for ansattes skader?

Video: Er arbeidsgivere ansvarlige for ansattes skader?

Video: Er arbeidsgivere ansvarlige for ansattes skader?
Video: Foreningsstyret som arbeidsgiver 2024, Juli
Anonim

Skade på jobb: Arbeidsgiver Ansvar

Det er ingen vei forbi arbeidsgiver ansvar for en ansatt skade som skjer på jobb. Hvis en ansatt er skadet på jobben eller på kontoret, kan bedriften din stå overfor et søksmål og en etterforskning av årsaken til ulykken.

Også spurt, hvorfor ble arbeidsgiver holdt ansvarlig for ulykken?

Hvis en ansatt forårsaker en ulykke eller skade mens han utfører jobben sin, og handler på arbeidsgiver på vegne av, eller utføre bedriftsvirksomhet, deretter arbeidsgiver vil vanligvis være holdes ansvarlig . Denne regelen holder ansvarlige arbeidsgivere for ansattes uforsiktighet og feil oppførsel som en kostnad for virksomheten.

hva er straffen for en arbeidsgiver hvis en ansattes identitet blir stjålet fra en arbeidsgiver? Under FACT Act, for eksempel, arbeidsgivere er ansvarlig hvis de mister informasjon på grunn av at de ikke ødelegger konfidensiell informasjon på riktig måte. Først møter de heftige føderale bøter på opptil $ 2, 500 pr ansatt.

Vet du også hvordan arbeidsgivere bør reagere på arbeidsskader?

Så snart en ulykke eller skade skjer, bør bedriftseiere følge disse trinnene:

  • Få arbeiderne til et trygt sted. Flytt eventuelle skadde arbeidere bort fra et område hvis det er farlig, og sørg for at andre ansatte holder seg fri.
  • Vurder situasjonen.
  • Bistå den skadde.
  • Samle informasjon og lagre bevis.

Hva er ditt ansvar hvis du blir skadet på jobben?

Hvis du er skadet på jobb , eller ha en arbeid -relatert sykdom: Meld straks fra ev arbeid -i slekt skade til din veileder. Gi din veileder med informasjon om hvordan din skade skjedde (hva, hvor, når , og hvordan det skjedde). Få medisinsk behandling, hvis behov for.

Anbefalt: