Hvilke kjertler er ansvarlige for å opprettholde blodsukkeret?
Hvilke kjertler er ansvarlige for å opprettholde blodsukkeret?

Video: Hvilke kjertler er ansvarlige for å opprettholde blodsukkeret?

Video: Hvilke kjertler er ansvarlige for å opprettholde blodsukkeret?
Video: Hva skjer med blodsukkeret når vi spiser? 2024, September
Anonim

Det endokrine systemets rolle

Bukspyttkjertelen - regulerer blodsukkernivået. Binyrene - øker blodsukkernivået og øker pulsen. Skjoldbruskkjertelen - bidrar til å regulere stoffskiftet

Hvilke kjertler er involvert i reguleringen av blodsukkeret?

Insulin og glukagon er hormoner som skilles ut av holme celler i bukspyttkjertelen . De skilles begge ut som respons på blodsukkernivået, men på motsatt måte! Insulin utskilles normalt av betacellene (en type holme) i bukspyttkjertelen.

Vet også, hvilken kjertel opprettholder homeostase? Kjertlene i endokrine systemet skiller ut hormoner i blodet for å opprettholde homeostase og regulere metabolisme. De hypothalamus og hypofysen er kommando- og kontrollsentre, som leder hormoner til andre kjertler og i hele kroppen.

Spørsmålet er deretter hvordan kroppen opprettholder blodsukkernivået?

Insulin, glukagon og annet hormon nivåer stige og falle for å beholde blodsukker i et normalt område. Når blodsukker faller for lavt, den nivå av insulin faller og andre celler i bukspyttkjertelen frigjør glukagon, noe som får leveren til å gjøre lagret glykogen tilbake til glukose og slipp den inn i blod.

Hvordan regulerer bukspyttkjertelen blodsukkeret?

Insulin, glukagon og blodsukker . Insulin hjelper cellene med å absorbere glukose og reduserer blodsukker og gir cellene glukose for energi. Når blodsukkernivå er for lave, bukspyttkjertelen frigjør glukagon. Glukagon instruerer leveren om å frigjøre lagret glukose, noe som forårsaker blodsukker å heve.

Anbefalt: