Er ABO-antistoffer IgM?
Er ABO-antistoffer IgM?

Video: Er ABO-antistoffer IgM?

Video: Er ABO-antistoffer IgM?
Video: Антитела: IgA, IgG, IgD, IgE и IgM - кратко | Иммунология 2024, Juli
Anonim

IgM ("Immunoglobulin M") er den nest eller tredje mest tallrike antistoff i sirkulasjon (etter IgG og ofte IgA). Selvfølgelig, ABO antistoffer i blodgruppene A og B er først og fremst IgM , og de reagerer veldig godt ved kroppstemperatur og er svært signifikante.

Vet også, er ABO -antistoffer IgM eller IgG?

De ABO -antistoffer funnet i serumet til gruppe O-individer inkluderer anti-A og anti-B. Anti-A, B i gruppe O individer pleier å være hovedsakelig IgG , selv om IgM og IgA -komponenter er også tilstede.

På samme måte, hva er ABO -antistoffer? De fire grunnleggende ABO fenotyper er O, A, B og AB. Immunsystemet dannes antistoffer mot hvilken som helst ABO blodgruppeantigener finnes ikke på individets RBC. Dermed vil en gruppe A-individ ha anti-B antistoffer og en gruppe B-person vil ha anti-A antistoffer.

Følgelig, hvorfor er ABO-antistoffer IgM?

De tilhørende anti-A og anti-B antistoffer er vanligvis IgM antistoffer , som produseres i de første leveårene ved sensibilisering for miljøstoffer, som mat, bakterier og virus.

Hva er antigener og antistoffer i blod?

Antigener og antistoffer . Antistoffer er en spesifikk type immunsystemproteiner kjent som immunglobuliner, hvis rolle er å bekjempe infeksjoner ved å binde seg til antigener . Når det gjelder ABO blod grupper, antigener er tilstede på overflaten av den røde blod celle, mens antistoffer er i serum.

Anbefalt: