Hva betyr positivt IgG og IgM?
Hva betyr positivt IgG og IgM?
Anonim

Positivt IgM og IgG tester for dengue -antistoffer oppdaget i en første blodprøve mener at det er sannsynlig at personen ble smittet med denguevirus i løpet av de siste ukene. Hvis IgG er positivt men IgM er lav eller negativ, så er det sannsynlig at personen hadde en infeksjon en gang tidligere.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom IgG og IgM?

Immunoglobulin G ( IgG ), den mest utbredte typen antistoff, finnes i alle kroppsvæsker og beskytter mot bakterielle og virusinfeksjoner. Immunoglobulin M ( IgM ), som hovedsakelig finnes i blod og lymfevæske, er det første antistoffet som kroppen lager for å bekjempe en ny infeksjon.

Hvor lenge forblir dengue IgM også positiv? IgM : Nærværet av IgM klasse antistoffer mot DV er konsistent med akuttfaseinfeksjon. IgM antistoffer blir påviselige 3 til 7 dager etter infeksjon og kan forbli kan påvises i opptil 6 måneder eller lenger etter oppløsning av sykdom.

Er IgG dessuten nåværende eller tidligere infeksjon?

Kort sagt, en positiv IgM kan være et tegn på en strøm , eller veldig nylig, infeksjon . De IgG antistoffer produseres en gang pr infeksjon har pågått en stund, og kan til og med være tilstede etter infeksjon har blitt løst.

Hva betyr HSV 2 IgG -positivt?

EN positiv HSV -1 eller HSV - 2 IgM-antistofftest indikerer en aktiv eller nylig infeksjon. EN positiv HSV -1 eller HSV - 2 IgG antistofftest indikerer en tidligere infeksjon. En betydelig økning i HSV IgG antistoffer, målt ved å sammenligne resultater fra akutte og rekonvalesensprøver, indikerer en aktiv eller nylig infeksjon.

Anbefalt: