Hva betyr DLCO?
Hva betyr DLCO?

Video: Hva betyr DLCO?

Video: Hva betyr DLCO?
Video: El Taiger, Popoy & DJ Unic - Me Kemaste (Official Video) [Ultra Music] 2024, Juli
Anonim

Diffuserende kapasitet i lungene for karbonmonoksid ( DLCO ) er en medisinsk test som bestemmer hvor mye oksygen som beveger seg fra lungene i lungene til blodstrømmen. Lære hva DLCO jeg viser DLCO et godt mål på alvorlighetsgraden av lungesykdom, og hvorfor vi bruker karbonmonoksid i stedet for oksygen eller karbondioksid.

Hva er også DLCO normalområde?

De normal rekkevidde til DLCO er som følger: 80–120 % av det anslåtte verdi for menn. 76–120% av det spådde verdi for kvinner.

hva betyr en høy DLCO? KONKLUSJON: A høy DLCO på en PFT er oftest forbundet med stor lungevolum, fedme og astma. Andre forhold er mye mindre vanlige. En klinisk tilstand som vanligvis reduseres DLCO , kan villedende normalisere seg DLCO hos slike pasienter.

Hva betyr en lav DLCO her?

DLCO er redusert ved lungeemfysem. EN redusert DLCO og a redusert KCO foreslår en ekte interstitiell sykdom som lungefibrose eller lungekarsykdom. Det har vist at hos friske pasienter økes KCO til over normale nivåer når DLCO testen utføres ved volum mindre enn TLC.

Hvordan gjøres DLCO?

De DLCO måler lungens evne til å overføre gass fra innåndet luft til de røde blodlegemene i lungekapillærene. VA - Det alveolære volumet (VA) kan betraktes som antall medvirkende alveolære enheter og måles under det eneste pusten DLCO ved bruk av sporgass (f.eks. helium).

Anbefalt: